Kinderen en jongeren

Als kind of jongere worstel je soms met vragen. Een therapeut/coach kan je helpen om zelfzekerder te worden, meer te ontspannen, jezelf en je emoties beter te begrijpen of moeilijke ervaringen te plaatsen en verwerken. We leren je hoe je jezelf kan ontspannen en hoe de kracht kan vinden om goede keuzes te maken voor jezelf. Je kan bij ons terecht voor al je vragen, angsten en problemen. Praten wordt afgewisseld met creatieve momenten en spel.

Het Ligase team vindt het belangrijk dat je je veilig voelt en je op de voor jou passende manier kan uiten. Als je ons contacteert, bekijken we samen wie best aanwezig is bij het eerste gesprek. Afhankelijk van jouw hulpvraag werken we met jou alleen, je ouders, je hele gezin of een combinatie van deze.

Getuigenissen

"s Avonds is Remco bang. Gaan slapen is eerder een strijdtoneel geworden."

Samen met Remco (6 jaar) en zijn ouders zoek ik in de therapiesessies uit wanneer de angst begon. We kijken hoe zijn slaapkamer een veilig en geborgen plekje kan zijn. In samenspraak met Remco spreken we een rustig slaapritueel af. Aan de hand van spelletjes oefenen we stapje voor stapje. Elk klein succesje vieren we.

Yassin (10 jaar) kan moeilijk om met frustratie. Hij speelt voetbal en vooral daar komt het snel bovendrijven. De scheidsrechter is fout, de passen van ploegmaten zijn niet goed... Veel woede en dikke tranen bij verlies van een wedstrijd.

Tijdens onze sessies coach ik Yassin om beter om te gaan met zijn frustraties. We oefenen met realistische situaties.

“Het nieuwe schooljaar is gestart en niets lukt me nog. Ik kan niet meer studeren. Presentaties geven is een nachtmerrie. Ik vergeet de woorden. Ik ben zo bang om af te gaan voor de hele klas.” (Sofie, 16 jaar)

Ik leer Sofie tot rust komen en haar gevoelens duidelijk benoemen. Door samen na te denken, blijkt dat meer structuur in de schoolweek een belangrijke sleutel is. Sofie is ondertussen ook gestopt met het vergelijken van studieresultaten via sociale media. De rust keert weer. Het studeren gaat terug beter.

Wil je graag een afspraak maken of een verkennend gesprek?
Neem dan gerust contact op.

Scroll naar boven