Centrum voor therapie en coaching

  • jongeren3.jpg
  • kids3.png

Kinderen

Je kan bij ons terecht voor allerhande problemen: angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, problemen op school, opvoedingsvragen, gezinsproblemen, verlieservaringen, emotionele problemen, gedragsproblemen, …


Bij aanmelding bekijken we of jouw kind best wel of niet aanwezig zal zijn bij het eerste gesprek.
Tijdens dit gesprek verkennen we het probleem en de hulpvraag. Wij zoeken ook mee naar wat wel goed loopt en wat kan versterkt worden.
Afhankelijk van de hulpvraag wordt er dan verder gewerkt met het kind alleen, met de ouders, met het hele gezin of een combinatie van deze. 


Praten wordt tijdens de verschillende sessies steeds afgewisseld met creatieve momenten en spel. We vinden het immers belangrijk dat jouw kind zich veilig voelt, en dat het manieren vindt om zich het beste te kunnen uitdrukken.

We werken in een klimaat van vertrouwen, veiligheid en respect.

 

Jongeren

Je kan bij ons terecht met allerhande problemen zoals: (faal)angst, zelfstandigheid, keuzes maken, verslaving, hoogbegaafdheid, conflicten thuis en met vrienden, hoog sensitiviteit, echtscheiding, verliefd zijn en seksualiteit, sociale media, …


De eerste keer kom je alleen of met je ouders op gesprek. Daarna kom je alleen.We starten de begeleiding vanuit jouw vragen, vanuit jouw verhaal. 

Je ouders worden na een aantal keren (soms) uitgenodigd voor een gesprek. Dit is altijd samen met jou en gaat over het proces dat we samen gaan. Je ouders kunnen ook ouderbegeleiding krijgen. Zo kunnen we samen kijken wat er thuis kan veranderen.

We proberen te zoeken en aan te voelen wat jij nodig hebt en passen onze manier van werken aan, aan jouw noden.  

We werken in een klimaat van vertrouwen, veiligheid en respect.

’Ik wil terug naar mijn oude school.’

Sinds dit schooljaar zit ik in het eerste middelbaar. Ik had veel zin om naar mijn nieuwe school te gaan. Mijn grote broer en zus vertelden zoveel leuke dingen over de middelbare school. Maar eerlijk, ik vind er niets aan. Ik heb zoveel huiswerk dat ik ben moeten stoppen met turnen en paardrijden. Ik werk de hele avond en nog zijn mijn punten niet zo goed. In mijn oude school had ik veel vriendinnen, nu wil er niemand naast mij komen zitten in de klas. Ik kan niet meer slapen en heb elke dag verschrikkelijke buikpijn. Ik wil terug naar mijn oude school!

Fien, 13 jaar.

‘Nog liever geen eerste plaats dan misschien de tiende plaats.’

Turnen is mijn leven! Het is echt de max! Kracht, evenwicht en altijd dat beetje verder durven gaan. Mijn trainer zag dat ik wel aanleg had en mijn ouders liepen warm voor de idee dat ik in de keurgroep ging. Mijn lijf kon niet wachten om meer te mogen turnen, maar toen de eerste wedstrijd eraan kwam, haakte mijn hoofd af: ‘Neeee!’ De nachten voor mijn eerste wedstrijd sliep ik slecht en droomde ik dat ik van de evenwichtsbalk viel, de zaal werd muisstil terwijl iedereen me aangaapte. Ik haakte af en niemand begreep er een snars van.

Kato (16 jaar)

Back to Top